Wie heeft er niet mee gespeeld en wie speelt er nog steeds mee? In de jaren 70 maakte ik kennis met Lego en heb er vele jaren met veel plezier meegespeeld. Op verjaardagen kreeg ik vaak een nieuw Lego-model of een aanvullende doos Lego. Ik was zuinig op mijn spullen en de modellen en boekjes uit die tijd heb ik nog steeds, ze zijn op deze site terug te vinden. De lego-steentjes zijn natuurlijk ook niet stuk te krijgen.

Tegenwoordig spelen mijn kinderen met Lego en zij hebben een aantal nieuwe modellen, ook deze zijn terug te vinden op deze website.

Lego komt, zoals iedereen inmiddels wel weet, uit Denemarken. Lego is bedacht door de Deen Ole Kirk Christiansen uit het stadje Billund. De naam Lego is afgeleid van de Deense woorde ‘leg godt’ wat speelgoed betekent.

In 1947 werden de eerste plastic Lego-bouwstenen gemaakt, in 1957 werden de steentje verbeterd. Dit zijn de steentjes zoals we die nu nog steeds kennen. De Lego uit 1957 werd gemaakt van plastic (celluloseacetaat) dit was een mindere kwaliteit als de huidige steentje die sedert 1963 van ABS (Acrylonitril butadieen styreen) worden gemaakt.

Het aantal Legomodellen is in de loop van de jaren enorm uitgebreid en er zijn diverse thema’s in het Logo-assortiment.

LEGO is leuk!